Handboek Reiki - het complete boek over reiki
handboek reiki - het complete boek over reiki - achterflap

Compleet en bondig Handboek Reiki geeft een goede samenvatting van de meest gewenste informatie voor reiki beoefenaars.

Duidelijke schematische weergave van de handposities, achtergrondinformatie over ziekten, enkele handreikingen voor betere healings waaronder effectieve meditatie-oefeningen.
Reactie lezer
Almelo

SUPER!

Dit Reiki boek (Handboek Reiki) is zo goed beschreven, voor elke beginneling te snappen. Super. Alle ziektes en welke healing erbij hoort, gewoon goed!
Lezer onbekend

Eindelijk! Ik ben blij dit boek in huis te hebben! 

Heerlijk om alles compeet te hebben, zelfs het belanceren van chakra’s staat er een keer duidelijk en echt bruikbaar in, en wat ik heel leuk vindt is dat van bijna elke ziekte de betekenis en de posities er in staan! En de introduktie van Phyllis Furumoto is echt mooi om te lezen. Het boek voelt echt heel goed.
Lezer

Geweldig!

Ik kan heel kort zijn over het handboek Reiki, echt een geweldig boek!
Lezer

Het Complete handboek Reiki – alles wat je weten wilt over de traditionele reiki methode

Het Reiki-boek ‘Complete Handboek Reiki’ is het meest praktische, complete en vooral gezaghebbende werk over deze Japanse techniek voor heling en welzijn dat in Nederland verschenen is (bron: Servire)

Het Reiki handboek bevat de wezenlijke oorzaak van meer dan 130 van de meest voorkomende aandoeningen. Hierdoor krijg je inzicht in de wezenlijke spirituele oorzaak van de aandoening. Ook staan er bij elke aandoening extra aandachtspunten om met reiki te behandelen.

Chakra’s worden overzichtelijk beschreven met de functies, verstoringen per chakra en speciale behandelposities om elk chakra effectief te balanceren.

Naast de standaard behandelposities bevat dit uiterst complete reiki boek ook vele extra aanvullende posities, met de eigenschappen die bij die positie horen, inclusief de klachten op mentaal en fysiek gebied, de chakra’s en de betreffende organen.

Alles over behandelen, de eigen praktijk, reiki en zwangerschap, de oude Japanse healingstechnieken, reiki en ki, op sensationele wijze werken aan blokkades en overtuigingen en de geschiedenis inclusief de nieuwste gegevens en het interview met Mikao Usui.

Phyllis Furumoto Handboek Reiki

Met een unieke bijdrage van Phyllis Furumoto

Er staat in het Complete Handboek Reiki een unieke bijdrage van Phyllis Lei Furumoto, de kleindochter van Hawayo Takata.

Zij schrijft over het meest heilige aspect van de Usui Reiki methode: inwijding.

HET MEEST COMPLETE HANDBOEK OVER REIKI BINNEN USUI SHIKI RYOHO REIKI

Auteurs Complete Handboek Reiki

De auteurs van Handboek Reiki zijn Sunny Nederlof & Bas Buis. Zij zijn al ruim 30 jaar Reiki master, hebben duizenden studenten opgeleid en zijn de oprichters van het bekende Nederlof Centrum. Als metafysisch en spirituele raadgevers inspireren zij studenten en cursisten op het gebied van groei, healing en innerlijke wijsheid.

Voorwoord

 1. Inleiding Phyllis Furumoto over het mystieke aspect ‘inwijding’

I DE BASIS VAN REIKI

 1. Wat is reiki? 
 2. Toepassingen van reiki 
 3. Geschiedenis van het Usui Reiki-systeem Een interview met Mikao Usui
 4. Reiki als methode
 5. De vorm
 6. Reiki-beginselen

II DE PRAKTIJK VAN REIKI

 1. Het toepassen van reiki
 2. De volledige behandeling
 3. De verkorte behandeling
 4. De zelfbehandeling
 5. Specifieke toepassingen
 6. De afstandbehandeling

III DE REIKI–HEALER

 1. Het reiki-gevoel
 2. Reiki en ki
 3. Speciale oude technieken
 4. Mediteren en aarden
 5. Reiki en de segmenten van het lichaam
 6. Wezenlijke oorzaken
 7. Reiki en voeding
 8. Reiki en chakra’s
 9. Reiki en andere methoden
 10. Reiki en de eigen praktijk
 • Veel gestelde vragen
 • Verklarende woordenlijst
 • Literatuur
 • Dankwoord
 • Register
 • Informatie
 • Over de auteurs

Het eerste Reiki boek van Sunny Nederlof en Bas Buis was De Reiki-gids.

Reiki was nog niet zo lang in Nederland en buiten het Reiki boekje van Arie Luijerink was er eigenlijk geen Reiki boek in de Nederlandse taal waar een reiki beoefenaar informatie kon vinden.

De auteurs besloten toen om de vele ervaringen opgedaan in het Nederlof Centrum / Reiki-instituut op te schrijven voor een boek. Dat resulteerde in het Reiki boek ‘De Reikigids’. Dit was jarenlang een van de best verkopende reikiboeken in Nederland en België.

Jaren later schreven de auteurs het Reiki boek ‘Reiki de Verdieping’ voor reiki beoefenaars die reiki 1 en misschien al reiki 2 hadden en behoefte hadden aan meer verdieping.

Uiteindelijk, vele herdrukken later toen de auteurs een jaar in Zweden verbleven, ontstond er een idee om een alomvattend reiki boek te schrijven waar een reiki beoefenaar, ook een professional, alles kan vinden en op kan zoeken. Een reiki boek dat niet alleen voorlichting gaf maar ook als echt naslagwerk functioneerde. Een reiki boek dat ook de echte Japanse reiki-technieken uit de tijd van de grondlegger, Mikao Usui, zou uitleggen. Daar zouden ook geheel nieuwe tijdloze illustraties voor worden gemaakt door een professionele illustrator. Naarmate de tekst voor dit boek vorderde is er ook nagedacht over de praktische kant; dat een student 3 reiki-boeken zou moeten aanschaffen om een compleet beeld te hebben van de reiki methode was niet zinnig en ook duur voor de lezer. Toen hebben de auteurs ervoor gekozen om deze delen alle samen te voegen tot één reiki boek van 320 pagina’s. Het Complete Handboek Reiki.

Dit Reiki boek is sindsdien uitgegroeid tot het standaard werk over de traditionele Reiki methode.

Paperback
7e edition
320 pages
Hemelz Publishers
ISBN 978-90-78560-03-6
Retail price: € 28,50

eBook
For all devices
Every eBook store
ISBN 978-90-78560-03-6
Retail: € 16,95

Where to buy

 • Order direct on the site
 • Your bookstore (stock or order)
 • Your Reiki Master

Wholesale

Paper books
Our ShopClick
You can buy of order the book in every bookstore
eBooks
Koboclick
Bol.comclick
iPad / iPhone etc click
Kindle click
Nook click
All devices / readers click
‘All devices’ gives you a ePub without adobe DRM, only a watermark. You are able to read this on nearly every device, including computers.